Szanowni Państwo,
Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP posiada receptury i instrukcje produkcji poszczególnych produktów mięsnych. Po udostępnienie danej receptury zapraszamy do kontaktu z biurem Stowarzyszenia pod adresem e-mail: biuro.srwrp@gmail.com
Lista receptur:
Szynka z kością wędzona
Szynka tylna sznurowana wędzona (z części szynki)
Szynka tylna sznurowana wędzona (z całej szynki lub z części szynki)
Szynka przednia bez kości sznurowana wędzona (z części łopatki)
Szynka przednia bez kości sznurowana wędzona (z całej łopatki)
Szynka tylna gotowana sznurowana
Szynka tylna gotowana prasowana
Szynka tylna gotowana sznurowana w pęcherzu
Szynka przednia bez kości gotowana sznurowana lub prasowana
Ogonówka wędzona
Bekon wędzony (środkowy)
Bekon zwijany gotowany (środkowy)
Szynka cielęca gotowana
Rolada cielęca gotowana
Rolada schabowa gotowana
Schab polski pieczony
Polędwica wędzona
Polędwica łososiowa
Polędwiczka wieprzowa pieczona
Baleron wędzony
Baleron gotowany
Ozór wołowy wędzony
Ozór wołowy gotowany
Golonka wędzona
Żeberka wędzone
Boczek wędzony
Boczek gotowany
Słonina wędzona
Słonina paprykowana
Podgardle wędzone
Nóżki wieprzowe wędzone
Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej |
|
---|---|
ul. Miodowa 14 00-246 Warszawa |
|
+48 22 6350184 507-130-369 |
|
biuro@srw.org.pl |