marzec 2020
BILANS DODATNI
2 5
Wydarzenia
z całego sektora spożywczego, co nas bardzo
podbudowało. Dla nas słowem kluczem było
„conveniens”. A conveniens to przecież nie tyl-
ko mięso, dlatego będziemy obecni także na
targach Polagra Tech, adresowanych w tym
roku do branży piekarniczej.
Izabela Olszewska,
Manager ds. targów PTAK
Warsaw Expo, lider projektu
targowego FOOD TECH EXPO:
– Nadrzędną wartością dla naszego zespo-
łu jest stały kontakt i budowanie pozytyw-
nych relacji z wystawcami podczas targów
Food Tech Expo i Warsaw Pack, ale również
w okresie poprzedzającym wydarzenia i te-
raz, w momencie, w którym pozostało nam
już tylko podsumowanie targów. Mamy do-
świadczenie w budowaniu imprez targowych
na skalę międzynarodową i dokonujemy tego
z pełną świadomością, że nasi wystawcy,
partnerzy biznesowi i łączące nas relacje są
absolutną podstawą do tego, aby wydarzenie
odniosło sukces, miało właściwą oprawę me-
rytoryczną i stanowiło wartość dla odwiedza-
jących je profesjonalistów.
Nie zależy nam na przygotowaniu jednora-
zowej edycji, ale na wydarzeniu cyklicznym.
Food Tech zorganizowaliśmy po raz pierwszy
z myślą o tym, by się rozwijać. Od tego roku
wydarzenie to zawsze będzie organizowane
w konfiguracji z Warsaw Pack (to była piąta
edycja tych targów). Widzimy dużą syner-
gię tych dwóch imprez z punktu widzenia
wystawców i odwiedzających. Z zebranych
opinii podczas targów wiemy, że obie impre-
zy cieszyły się uznaniem w branży, a firmy
wystawiennicze już teraz zapowiadają swój
udział w przyszłorocznych edycjach.
Jest to dla nas wyróżnienie – opinie wystaw-
ców, ich zadowolenie to najlepsza promocja
każdego wydarzenia targowego. Oczywi-
ście szyki pomieszał nam nieco koronawirus.
Przed rozpoczęciem targów mieliśmy 17 ty-
sięcy rejestracji. Trudno powiedzieć, jak wie-
le osób zrezygnowało z uczestnictwa właśnie
z powodu epidemii. Czujemy, że oba wydarze-
nia miałyby zdecydowanie więcej odwiedzają-
cych, gdyby nie fakt, któremu wszyscy musimy
stawić czoła. Nasze wydarzenia mają mocną
promocję: silne Google Ads, FB Ads, liczne
mailingi, wysyłki SMS czy media branżowe
i opiniotwórcze oraz wiele innych aktywno-
ści składa się na sprawny marketing, szyty na
miarę i kierujący komunikat dokładnie tam,
gdzie powinien się znaleźć. Dzięki dokładnej
analizie na każdym kroku komunikacji wiemy,
które kanały są najbardziej optymalne i mamy
możliwość aktualizacji w czasie rzeczywistym.
Daje nam to pewność realizacji założeń i wa-
runki na to, aby każda kolejna edycja targów
była jeszcze większym sukcesem.
Tekst i zdjęcia: Bożena Skarżyńska
sowani są dużymi imprezami wystawienniczy-
mi. Na targach w Nadarzynie postawiliśmy
na kontakty z klientami także spoza branży
mięsnej. Wmięsnej jesteśmy od lat, i myślę, że
Vemag (i firmy przez nas reprezentowane) jest
przedsiębiorcom doskonale znany. Oczywi-
ście niezmiennie działamy z myślą o przemyśle
mięsnym, bo Vemag na nim budował swoją
pozycję. Naszymi urządzeniami podczas Food
Technologie zainteresowani byli jednak klienci
Izabela Olszewska odpowiadała za przygotowanie Food Tech Expo 2020