Previous Page  25 / 48 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 25 / 48 Next Page
Page Background

marzec 2020

BILANS DODATNI

2 5

Wydarzenia

z całego sektora spożywczego, co nas bardzo

podbudowało. Dla nas słowem kluczem było

„conveniens”. A conveniens to przecież nie tyl-

ko mięso, dlatego będziemy obecni także na

targach Polagra Tech, adresowanych w tym

roku do branży piekarniczej.

Izabela Olszewska,

Manager ds. targów PTAK

Warsaw Expo, lider projektu

targowego FOOD TECH EXPO:

– Nadrzędną wartością dla naszego zespo-

łu jest stały kontakt i budowanie pozytyw-

nych relacji z wystawcami podczas targów

Food Tech Expo i Warsaw Pack, ale również

w okresie poprzedzającym wydarzenia i te-

raz, w momencie, w którym pozostało nam

już tylko podsumowanie targów. Mamy do-

świadczenie w budowaniu imprez targowych

na skalę międzynarodową i dokonujemy tego

z pełną świadomością, że nasi wystawcy,

partnerzy biznesowi i łączące nas relacje są

absolutną podstawą do tego, aby wydarzenie

odniosło sukces, miało właściwą oprawę me-

rytoryczną i stanowiło wartość dla odwiedza-

jących je profesjonalistów.

Nie zależy nam na przygotowaniu jednora-

zowej edycji, ale na wydarzeniu cyklicznym.

Food Tech zorganizowaliśmy po raz pierwszy

z myślą o tym, by się rozwijać. Od tego roku

wydarzenie to zawsze będzie organizowane

w konfiguracji z Warsaw Pack (to była piąta

edycja tych targów). Widzimy dużą syner-

gię tych dwóch imprez z punktu widzenia

wystawców i odwiedzających. Z zebranych

opinii podczas targów wiemy, że obie impre-

zy cieszyły się uznaniem w branży, a firmy

wystawiennicze już teraz zapowiadają swój

udział w przyszłorocznych edycjach.

Jest to dla nas wyróżnienie – opinie wystaw-

ców, ich zadowolenie to najlepsza promocja

każdego wydarzenia targowego. Oczywi-

ście szyki pomieszał nam nieco koronawirus.

Przed rozpoczęciem targów mieliśmy 17 ty-

sięcy rejestracji. Trudno powiedzieć, jak wie-

le osób zrezygnowało z uczestnictwa właśnie

z powodu epidemii. Czujemy, że oba wydarze-

nia miałyby zdecydowanie więcej odwiedzają-

cych, gdyby nie fakt, któremu wszyscy musimy

stawić czoła. Nasze wydarzenia mają mocną

promocję: silne Google Ads, FB Ads, liczne

mailingi, wysyłki SMS czy media branżowe

i opiniotwórcze oraz wiele innych aktywno-

ści składa się na sprawny marketing, szyty na

miarę i kierujący komunikat dokładnie tam,

gdzie powinien się znaleźć. Dzięki dokładnej

analizie na każdym kroku komunikacji wiemy,

które kanały są najbardziej optymalne i mamy

możliwość aktualizacji w czasie rzeczywistym.

Daje nam to pewność realizacji założeń i wa-

runki na to, aby każda kolejna edycja targów

była jeszcze większym sukcesem.

Tekst i zdjęcia: Bożena Skarżyńska

sowani są dużymi imprezami wystawienniczy-

mi. Na targach w Nadarzynie postawiliśmy

na kontakty z klientami także spoza branży

mięsnej. Wmięsnej jesteśmy od lat, i myślę, że

Vemag (i firmy przez nas reprezentowane) jest

przedsiębiorcom doskonale znany. Oczywi-

ście niezmiennie działamy z myślą o przemyśle

mięsnym, bo Vemag na nim budował swoją

pozycję. Naszymi urządzeniami podczas Food

Technologie zainteresowani byli jednak klienci

Izabela Olszewska odpowiadała za przygotowanie Food Tech Expo 2020