Previous Page  24 / 48 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 24 / 48 Next Page
Page Background

BILANS DODATNI

marzec 2020

2 4

Wydarzenia

A przecież w wielu dziedzinach już nie jeste-

śmy lokalnym producentem, ale europejskim

i światowym. Powinniśmy być czarnym ko-

niem tego środkowoeuropejskiego zaprzęgu.

Uważam, że gdyby u nas organizować skom-

pensowane targi, nie dzielić tego włosa na

czworo, efekty byłyby zdecydowanie więk-

sze dla każdej ze stron. Widzimy po zain-

teresowaniu, choćby naszymi urządzenia-

mi, że coraz więcej firm tych nowoczesnych

rozwiązań potrzebuje. Jeszcze kilka lat temu

przedsiębiorcy nie chcieli kupować analizato-

rów, uważając to za zbędny koszt. Teraz takie

urządzenie to już konieczność, jeśli chce się

być konkurencyjnym.

Emanuela Jankowska,

Ulma Packaging Polska:

– Trzeci raz z rzędu bierzemy udział w tar-

gachWarsaw Pack i stwierdzamy, że wyraźnie

wzrosła liczba wystawców i zwiedzających.

Zainteresowanie klientów naszymi urządze-

niami też jest zdecydowanie większe. Dział

handlowy jest zadowolony z wyboru tej im-

prezy. Nie bierzemy już udziału w targach Po-

lagra, ponieważ właśnie tamwyraźnie spadła

liczba nowych klientów. W Nadarzynie za-

prezentowaliśmy maszynę rolową do skin va-

cuum oraz vacuum, na których prezentujemy

ekologiczne opakowania z warstwą papieru.

Drugie urządzenie, traysealer do zamykania

tacek, także ma możliwość przygotowania

ekologicznych opakowań. Stawiamy na eko-

logię. Pojawia się zainteresowanie opakowa-

niami papierowymi także w branży mięsnej.

Na świecie to już nie trend, ale konieczność.

Anna Macurek, Dadaux Polska:

– Jesteśmy obecni od lat na wielu targach

w Polsce. WNadarzynie po raz pierwszy, po-

nieważ Food Tech zorganizowano pierwszy

raz. Jesteśmy z tego wyboru bardzo zadowo-

leni. Zainteresowanie zwiedzających naszymi

urządzeniami jest naprawdę duże. Oferujemy

maszyny dla niewielkich zakładówmięsnych.

Z naszych obserwacji wynika, że w Polsce dy-

namicznie rozwijają się małe i średnie firmy.

Rośnie zapotrzebowanie na urządzenia o nie-

wielkich gabarytach i wydajności. Jean Clau-

de Dadaux, właściciel francuskiej firmy, jest

obecny na każdych targach, które odbywają

się w naszym kraju. To jest ważne, by klienci

poznali właściciela firmy, a nie tylko samo

nazwisko. To właśnie on ma doświadczenie

i największą wiedzę na temat urządzeń marki

Dadaux.

Marianna Kowalczuk,

Vemag Polska:

– Zastanawiałam się, czy wziąć udział w tar-

gach Food Technologie. Ostatecznie dałam się

namówić i nie żałuję. Wystawców było dużo,

zwiedzających – ku zaskoczeniu nas wszyst-

kich – bardzo dużo. Znakomity był też czas

działania trzydniowej ekspozycji – od godziny

10 do 16. Słyszałamwiele pochlebnych opinii

na temat organizacji tych targów, zwłaszcza

ich organizatorki Izabeli Olszewskiej. I ja to

potwierdzam, ponieważ każdego dnia byli-

śmy „zaopiekowani”. Uważam, że skończył się

trend dzielenia targów na części. Teraz każdy

liczy czas i pieniądze, a z naszych obserwacji

takich wydarzeń wynika, że klienci zaintere-