Wędliniarska rywalizacja

11.03.2025

„Produkt Mięsny 2025” to konkurs wyrobów mięsnych ogłoszony przez Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP. To jednocześnie nawiązanie do ponadstuletniej tradycji tej organizacji, która przed wojną słynęła między innymi z inicjowania rywalizacji bardzo popularnej wśród braci wędliniarskiej.

Wracając do tradycji Zarząd SRW RP chce zwrócić uwagę na jakość, walory smakowe i oryginalność produktów mięsnych wytwarzanych w polskich zakładach – od tych najmniejszych - rzemieślniczych, po największe - stawiające także na produkty tradycyjne.
Celem konkursu jest wyłonienie najlepszych produktów mięsnych w kategoriach: nowość, innowacja i tradycja.
Kategoria „nowość” obejmuje produkty nowatorskie, wprowadzone na rynek w ciągu ostatnich dwóch lat. Za innowacyjne uznane będą produkty lub rozwiązania wnoszące nowoczesne podejście do branży mięsnej. A tradycja – to oczywiście produkty oparte na tradycyjnych recepturach i metodach wytwarzania. Czwarta kategoria stawia na promocję – tym razem wyrobów z mięsa świń ras rodzimych.
Organizatorzy zastrzegają, że termin zgłoszeń (formularz dostępny na stronie: konferencjabranzymiesnej.com) produktów w czterech wymienionych kategoriach upływa16 maja br. Konkursowe produkty należy dostarczyć do siedziby SRW RP przy ulicy Miodowej 14 w Warszawie 19 maja najpóźniej do godziny 10:00, kiedy pracę rozpocznie komisja konkursowa.
Najwyżej ocenione produkty otrzymają znak „Produkt Mięsny 2025”, potwierdzający ich jakość i wyjątkowość. Wyniki konkursu zostaną ogłoszone 23 maja podczas gali Biało-czerwonej Konferencji Branży Mięsnej.
Zachęcamy do odwiedzania strony internetowej poświęconej II edycji Biało-czerwonej Konferencji Branży Mięsnej, gdzie znaleźć można szczegółowe informacje na jej temat, a także regulamin dla chętnych do uczestniczenia w wędliniarskiej rywalizacji. Jak dowiadujemy się w Biurze SRW, pierwsze zgłoszenia (ankiety do pobrania na stronie konferencji) już napływają.
Internetowy adres: www.konferencjabranzymiesnej.com warto odwiedzać aż do 23 maja.
BS

Dane Adresowe

Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy
Rzeczypospolitej Polskiej
ul. Miodowa 14
00-246 Warszawa
+48 22 6350184
507-130-369
biuro@srw.org.pl

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.