Warsztaty szkoleniowe „Opracowywanie nowych produktów mięsnych/drobiarskich - aspekty technologiczne”

09.04.2018

STOWARZYSZENIE RZEŹNIKÓW I WĘDLINIARZY RP zaprasza na Warsztaty szkoleniowe pt. „Opracowywanie nowych produktów mięsnych/drobiarskich - aspekty technologiczne” z uwzględnieniem znakowania przy pomocy oprogramowania komputerowego.

 Program 

  1. OPRACOWYWANIE PRODUKTU, m.in:
  • Definicja nowego produktu,
  • Innowacyjne produkty żywnościowe,
  • Rozważania dotyczące źródeł pomysłów nowego produktu oraz uzasadnienie podjęcia projektu,
  • Przedstawienie całego procesu opracowywania nowych produktów z uwzględnieniem niezbędnych etapów
  • Określenie charakterystyki  produktu docelowego,
  • Wybór surowców i dodatków wg dostępności, funkcjonalności i kosztów,
  • Opracowanie receptury i parametrów procesu z uwzględnieniem analizy kosztów.
  1. ZNAKOWANIE:
  • Zapoznanie się z programem QUANTO do przygotowania etykiety produktu zgodnie z obowiązującymi wymaganiami (deklaracja składników, zawartość mięsa, wartość odżywcza),
  • Przygotowanie etykiety opracowanych na Warsztatach produktów przy pomocy oprogramowania.
  1. PODSUMOWANIE:
  • Przedstawienie rozwiązań/wnioski/dyskusja.

Zajęcia będą obejmowały część wykładowo-seminaryjną oraz część praktyczną – praca w zespołach –  przygotowanie rozwiązań dla uzgodnionych produktów do opracowania.

Szkolenie skierowane jest dla Technologów Mięsa i specjalistów pracujących w branży i na rzecz branży mięsnej i drobiarskiej.  

Warsztaty poprowadzi dr hab. Kazimierz Dąbrowski


Warsztaty odbędą się w dn. 24.04.2018r. w godz. 10.00-15.30
W siedzibie Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP ul. Miodowa 14, 00-246 Warszawa

Koszt warsztatów: dla członków SRW RP – 390 netto + 23% vat (od 1 osoby + kolejne osoby z zakładu - rabat 50%)  Dla pozostałych uczestników – 490 netto+ 23% vat (od osoby) 

W cenie szkolenia obiad. Ilość miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.

Zgłoszenia prosimy kierować na adres:  biuro@srw.org.pl lub na  fax22 635 03 94 do 20 kwietnia 2018
Wpłaty (do 23 kwietnia 2018) prosimy dokonywać na konto SRW RP: 02 1540 1157 2001 6612 0421 0001

 karta zgłoszenia

 

Dane Adresowe

Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy
Rzeczypospolitej Polskiej
ul. Miodowa 14
00-246 Warszawa
+48 22 6350184
507-130-369
biuro@srw.org.pl

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.