08.03.2024
TASTE EUROPE na FOODEX 2024
Czy naprawdę można zrobić doskonały posiłek z tych 2-3 składników? Aby się o tym przekonać, wystarczy wybrać się na targi FOODEX, odnaleźć stoisko E2-T18 i z uwagą obserwować pokazy kulinarne przygotowywane przez najlepszych kucharzy z Polski:
Marcin Suchenek,
Agnieszka Parzybut-Durand oraz Claude Durand.
Degustacje dań, które można wykorzystać w lunchboxach, będą się odbywały każdego targowego dnia. Organizatorzy programu i mistrzowie kuchni zapewniają o mnogości pomysłów na wyjątkowe mięsno-owocowe jednodaniowe posiłki, których trzeba koniecznie spróbować, by z powodzeniem stosować we własnym domu.
Pokazom towarzyszą spotkania B2B, adresowane do importerów, dystrybutorów i handlowców oraz konferencje prasowe, które organizatorzy wypełnią ciekawymi informacjami na temat promowanych produktów.
Program unijnej kampanii „Taste Europe!”, podczas której promowane są: świeża, schłodzona i mrożona wołowina oraz wieprzowina, a także jabłka i ich przetwory, realizuje Konsorcjum dwóch organizacji branżowych: Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczpospolitej Polskiej oraz Krajowego Związku Grup Producentów Owoców i Warzyw.