Szynka z Perłą 2024

01.10.2024

Podczas tegorocznych targów Smaki Regionów (MTP 27-29 września) zakończono dwa konkursy na najlepsze produkty lokalne i regionalne. Złote Medale MTP i Perły, przyznawane przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego, trafiły do wielu małych firm z różnych stron kraju. Cieszy fakt, że wśród nagrodzonych znalazło się wielu producentów tradycyjnych wyrobów mięsnych.

Uznanie w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów znalazła Szynka Rzeźnika jak Dawniej. Ta znakomita wędlina została wyprodukowana w Masarni Gminnej Spółdzielni „Samopomoc Chłopska” w Żukowie. Statuetka Perła 2024 to kolejna nagroda dla tej popularnej nie tylko na Kaszubach wytwórni tradycyjnych produktów mięsnych.
Podczas targów Smaki Regionów Spółdzielnia z Żukowa, jako reprezentant Pomorza, wystawiała na własnym stoisku, bogatym w różnorodne produkty, w tym mięsne. Reklamowano także nagrodzoną szynkę, której smak mogło poznać wielu odwiedzających regionalny pawilon.
Dodajmy, że Masarnia Żukowo i jej kierownik Tadeusz Pupacz od lat należą do Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP. Tym bardziej miło nam zatem pogratulować kolejnego sukcesu.
BS
Fot. Masarnia Żukowo

Dane Adresowe

Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy
Rzeczypospolitej Polskiej
ul. Miodowa 14
00-246 Warszawa
+48 22 6350184
507-130-369
biuro@srw.org.pl

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.