Szczecin – Paryż – Singapur Promocyjne podróże SRW RP

17.10.2024

Tegoroczny październik w Stowarzyszeniu Rzeźników i Wędliniarzy bez wątpienia można nazwać „wyjazdowym”. Podróże to nieprzypadkowe i ważne, ponieważ wiążą się z promocją polskiego mięsa. O jednej z nich – do Paryża na 60. SIAL - pisaliśmy kilka dni temu.

Tymczasem nieco bliżej, bo w Szczecinie, rozpoczęły się zdjęcia do cyklu programów promocyjnych pod hasłem: „Z drobiem za pan brat”. Przy współpracy TVP Szczecin realizowane są zdjęcia w różnych atrakcyjnych miejscach Pomorza Zachodniego. Były to m.in. świetlica Stoczni Szczecińskiej „Wulkan” czy stadion Pogoni Szczecin, gdzie promowano półgęsek. Ten cyklprogramów, sfinansowany z Funduszy Promocji, będzie się składał z 5 odcinków.
Kolejna, tym razem azjatycka, wyprawa wyruszy pod koniec października do Singapuru na targi FHA ASIA HoReCa. Wyjazd w dniach 24-29 października organizowany jest w ramach unijnego programu promocji mięsa i jabłek „Taste Europe!”, realizowanego przez SRW RP oraz Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw. Tym razem nie zaplanowano stoiska tej kampanii, ale cykl spotkań z importerami i dystrybutorami z Azji. SRW RP reprezentować będą dwie firmy: ZM Karol i ZM Smak Górno; producentów jabłek natomiast: spółka Wil-Sad oraz Agro-Berry Andrzej Krupiński.
Po bogatym październiku, listopad zapowiada się równie atrakcyjnie, choć tym razem wszystkie wydarzenia, w których członkowie Zarządu SRW zapowiadają swój udział, odbędą się w kraju.
W dniach 4-5 listopada odbędzie się Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2024. Jego miejscem będzie Hotel Sheraton Grand Warsaw. Tuż po tym wydarzeniu, organizowanym przez Portal Spożywczy, 6 listopada, na terenie Targów Kielce, podczas Targów Marek Własnych Future Private Labels, zaplanowano II edycję wydarzenia pod nazwą Okrągły Stół Branży Mięsnej i Handlu Nowoczesnego. Do udziału w spotkaniu Rzeźnik Polski i SRW RP zapraszają producentów wyrobów mięsnych, zainteresowanych rozwijaniem sprzedaży w kanale nowoczesnym. 6-8 listopada to czas Forum Mięsne Technologie 2024, którego miejscem będzie hotel CUKROWNIA ŻNIN w Żninie. Ta konferencja adresowana jest do kadry zarządzającej przemysłem mięsnym, drobiarskim i rybnym. I wreszcie 19 listopada, po raz dwunasty, odbędzie się - organizowana przez redakcję Farmer.pl - konferencja Narodowe Wyzwania w Rolnictwie.
Zatem i listopad – jak widać - na bogato.
B

Dane Adresowe

Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy
Rzeczypospolitej Polskiej
ul. Miodowa 14
00-246 Warszawa
+48 22 6350184
507-130-369
biuro@srw.org.pl

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.