11 marca rozpoczęła się jubileuszowa wystawa żywności i napojów FOODEX JAPAN 2025. Zorganizowane po raz 50. słynne tokijskie targi przyciągnęły ponad 2500 wystawców z 60 krajów świata.
- Tokio to jedyne miejsce, w którym świat spotyka się co roku, aby wziąć udział w wyjątkowej wystawie produktów F&B, starannie dobranych z każdego zakątka globu – piszą organizatorzy FOODEX JAPAN i dodają: - Targi w Tokio przynoszą nowe możliwości biznesowe, dostarczając rozwiązań dla nowych i rozwijających się globalnych wyzwań.
Uczestnikami FOODEX JAPAN 2025 są konsorcjanci kampanii promocyjnej „Teste Europe!” - Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej oraz Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw.
Tomasz Parzybut, prezes SRW RP w mediach społecznościowych tak powitał polskich gości targów w Japonii: - Ohayo, czyli dzień dobry po japońsku. Pozdrawiamy z Tokio, gdzie otwieramy dziś polskie stoisko. Targi FOODEX JAPAN obchodzą swoje 50. urodziny. To jedne z największych targów w tej części Azji. Wśród 2500 wystawców jest bardzo duża reprezentacja Polski. Na stoisku „Taste Europe!” są z nami polskie zakłady eksportujące mięso do Japonii, wśród nich ZM Warmia, Cedrob Food czy Duda, a także nasi konsorcjanci z Krajowego Związku Grup Producentów Owoców i Warzyw - Aronia Eggert czy AGROberry. Liczymy, że dzisiejsze rozmowy przyniosą nowe kontakty, nowe umowy. Japonia to w końcu trzecia największa gospodarka świata. Pozdrowienia z Japonii!
Targi Foodex Japan 2025 zakończą się w piątek 14 marca.
BS
Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej |
|
---|---|
ul. Miodowa 14 00-246 Warszawa |
|
+48 22 6350184 507-130-369 |
|
biuro@srw.org.pl |