Tak o Poznaniu mówią organizatorzy Polagry 2024. Na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich, w sześciu pawilonach, dziś rozpoczęła się kolejna edycja wystawy Food, Foodtech i HoReCa. Tegoroczna ma być inna, bogatsza i bardziej różnorodna, z udziałem około 250 wystawców z kilkunastu krajów. Tym razem Polagra (25-27 września) poprzedza Smaki Regionów (27-29 września).
Prezentacjom urządzeń, produktów spożywczych oraz licznym pokazom i degustacjom towarzyszyć będą debaty, prelekcje, szkolenia, spotkania biznesowe. Zapowiedziano także (w czwartek 26 września) obrady przedstawicieli resortów rolnictwa Grupy Wyszehradzkiej (Polska, Czechy, Słowacja, Węgry) oraz Bułgarii i Rumunii.
W pawilonach wystawienniczych prezentowane są najnowsze technologie, urządzenia i trendy w produkcji i dystrybucji żywności, a także oferta firm z branży gastronomicznej i hotelarskiej. Oprócz paneli dyskusyjnych na dwóch przygotowanych scenach, zaplanowano także konkursy, w tym: Regionalny SkillsPoland 2024, finał Kulinarnego Pucharu Polski oraz ogólnopolski konkurs dla piekarzy Master Baker.
Na tegorocznych targach zaprezentuje się – jako główni partnerzy Polagry: Lidl Polska, Żabka Polska, Hert, Komat oraz Frizo. To firma wspierająca Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP. Na Polagrze spotkać będzie można także inne firmy zrzeszone w SRW RP, a wśród nich: Ekomex, Las Kalisz, Zakłady Mięsne Łuków, Skiba, Smak Górno czy Zakrzewscy.
Pamiętając o tym, że Polagra to także miejsce dorocznych spotkań branży mięsnej, warto wybrać się do Poznania, by porozmawiać o najważniejszych jej problemach i poznać najnowszą ofertę firm z różnych stron świata.
Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej |
|
---|---|
ul. Miodowa 14 00-246 Warszawa |
|
+48 22 6350184 507-130-369 |
|
biuro@srw.org.pl |