Są takie wydarzenia, organizowane przez Zarząd Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP, w których udział jest obowiązkowy. Jedno z nich odbędzie się 19 lutego, drugie jest już planowane w szczegółach, choć data 23 maja – wydaje się odległa.
II webinarium finansowe
Pierwszym z tych wydarzeń jest webinarium „Oszczędzanie czy zarabianie? Dlaczego nie jedno i drugie?”. To druga edycja internetowego szkolenia organizowanego przez SRW RP z udziałem specjalistów z firm zajmujących się między innymi optymalizacją produkcji w branży spożywczej.
Optymalizacja to wyszukiwanie metod i systemów organizacji procesu produkcji i funkcjonowania firmy. Jednym z nich jest możliwość wykorzystania dostępnych dla branży w 2025 roku dofinansowań i dotacji. A jest tych możliwości naprawdę wiele, trzeba tylko chcieć je poznać. Eksperci prowadzących webinarium z pewnością wskażą, gdzie będzie można pozyskać środki na zakup nieruchomości i budynków, maszyn i urządzeń, budowę i rozbudowę hal, licencji, działań promocyjnych czy leasingowych.
Dwugodzinne szkolenie online (od 10.00 do 12.00), prowadzone przez specjalistów z firm wspierających SRW RP – Due Consulting, Ferox i Da Vinci - to szansa na wsparcie firmowych projektów, do realizacji których w bieżącym roku będzie można wykorzystać dotacje z różnych źródeł krajowych i unijnych.
Potwierdzenie udziału szkoleniu możliwe do 17 lutego, do godziny 15.00. Wystarczy wysłać zgłoszenie na adres: biuro.srwrp@gmail.com.
II Biało-czerwona Konferencja
Biało-czerwona Konferencja Branży Mięsnej, która odbyła się w październiku ubiegłego roku, okazała się sukcesem Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP. Z początkiem tego roku rozpoczęto prace na przygotowaniem drugiej edycji tego branżowego wydarzenia.
Już dziś możemy podać najważniejsze informacje dotyczące II Konferencji. Odbędzie się 23 maja w hotelu Radisson przy ul. Grzybowskiej w Warszawie. Konferencja będzie połączona z Walnym Zebraniem SRW RP.
Na to wyjątkowe wydarzenie Zarząd SRW RP zaprasza liczne grono ekspertów, przedstawicieli branży oraz miłośników polskich produktów i tradycji. W programie wydarzenia zaplanowano liczne wystąpienia i prelekcje, a także sesję Speed Networking, którą bardzo wysoko ocenili jej ubiegłoroczni uczestnicy. Takie kilkuminutowe spotkania B2B z przedstawicielami różnych firm czy instytucji to doskonała okazja do wymiany doświadczeń i nawiązania wartościowych kontaktów.
Wkrótce ruszy strona internetowa II Biało-czerwonej Konferencji Branży Mięsnej, gdzie znajdą się szczegółowe informacje o jej programie, zaproszonych gościach i prelegentach oraz tematyce spotkania.
Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej |
|
---|---|
ul. Miodowa 14 00-246 Warszawa |
|
+48 22 6350184 507-130-369 |
|
biuro@srw.org.pl |