Okrągły stół branży mięsnej i handlu nowoczesnego.

17.10.2023

To już niespełna miesiąc do wyjątkowego wydarzenia, jakim ma być „Okrągły stół branży mięsnej i handlu nowoczesnego”. Miejscem tej dwubranżowej debaty będą Targi Marek Własnych w Kielcach. Organizatorzy  - Redakcja miesięcznika Rzeźnik Polski oraz Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP - zapraszają na nią 15 listopada. Obrady rozpoczną się o godz. 12.00.

Po wprowadzeniu przez Tomasza Parzybuta, prezesa Zarządu SRW RP, wykład „System RASFF i jego konsekwencje” wygłosi lek. wet. Jacek Kucharski, ekspert ds. bezpieczeństwa żywności.

Grzegorz Mech, Business Development Manager GfK Polonia postara się odpowiedzieć na pytanie: markowe marki własne – czy producenci mięsa i przetworów mięsnych mają się czego obawiać?

Jak standardy IFS pomagają w kształtowaniu bezpieczeństwa i jakości w produkcji i łańcuchu dostaw żywności?  Pod takim hasłem zaplanowano wystąpienie Beaty Studzińskiej-Marciniak, Global Product &Scheme Manager Food, TÜV Rheinland Polska Sp. z o.o.

Kolejny temat to: najnowsze trendy z USA w projektowaniu sklepu mięsnego, czyli jak zaaranżować przestrzeń handlową, aby zwiększyć sprzedaż? O trendach mówić będzie dr Marek Borowiński, Shop Doctor.

O przygotowaniu firmy oraz oferty do współpracy z sieciami handlowymi (na przykładzie ZM Smak Górno) opowie Urszula Miazga, menadżer ds. rozwoju tego zakładu.

Trendy wyrobów mięsnych paczkowanych i roślinnych zamienników mięsa w handlu detalicznym to z kolei wykład dr Magdaleny Wilgatek, CMR Sp. z o.o. Natomiast trzy sposoby wprowadzenia produktów na półki sieci handlowych zaprezentuje Tomasz Szacoń, Retailpoland Consulting.

Po serii prezentacji odbędzie się debata  ekspercka pt.: „Win-Win. Czy to możliwe w relacjach producent – sieć handlowa?”. Wezmą w niej udział reprezentanci branży mięsnej, przedstawiciele handlu oraz firm i organizacji związanych z tymi dwoma sektorami gospodarki.

Dodajmy, że Targi marek własnych - FUTURE PRIVATE LABELS - odbywają się w dniach 15-16 listopada 2023 r. na terenie Targów Kielce w godzinach 9.00-17.00.

Dane Adresowe

Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy
Rzeczypospolitej Polskiej
ul. Miodowa 14
00-246 Warszawa
+48 22 6350184
507-130-369
biuro@srw.org.pl

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.