Można planować udział w IFFA 2025

22.01.2024

Targi IFFA 2025 zainaugurowane zostaną  pod hasłem: „Nowe podejście do mięsa i białek”. Organizatorzy z Messe Frankfurt zapowiadają wiele innowacji i zoptymalizowanych koncepcji tej ważnej dla branży mięsnej wystawy. 

Międzynarodowy przemysł mięsny i białkowy po raz kolejny spotka się na targach IFFA Technology for Meat and Alternative Proteins w dniach 3–8 maja 2025 r. we Frankfurcie nad Menem. Sygnał do rozpoczęcia tych wiodących międzynarodowych targów został już dany, ponieważ wystawcy mogą rejestrować się ze skutkiem natychmiastowym. Firmy, które zgłoszą udział do 17 kwietnia 2024 roku skorzystają z obniżonej stawki Early Bird.

Koncepcja IFFA została odnowiona i udoskonalona. Po raz pierwszy zostanie wydzielona strefa produktowa „Nowe białka”. Johannes Schmid-Wiedersheim, dyrektor IFFA, wyjaśnia:  - W ciągu ostatnich kilku miesięcy wspólnie z naszymi partnerami branżowymi opracowaliśmy wiele nowych pomysłów. Najważniejsze kluczowe punkty dotyczą dostosowanej koncepcji wystawy i oddzielnej powierzchni wystawienniczej poświęconej tematyce nowe białka. Motto targów IFFA 2025 brzmi „Nowe podejście do mięsa i białek” i taka jest właśnie wizja – wspólnej pracy na rzecz uczynienia produkcji żywności inteligentniejszą i bardziej zrównoważoną.

Dzięki nowemu układowi hal IFFA poszerza swój asortyment produktów i jeszcze ściślej połączy ze sobą etapy przetwarzania. Hale zostaną podzielone na pięć głównych obszarów: przetwarzanie, pakowanie, sprzedaż i rzemiosło, składniki, alternatywne białka z roślin lub kultur komórkowych.

Prezentacja produkcji i przetwarzania produktów zostaną ulokowane w halach 8, 9 i 12.0. Wystawcy z branży opakowań, robotyki i automatyki po raz pierwszy skupią się w hali 12.1. W hali 11.0 powstaje przestrzeń „New Proteins”. Oprócz dostawców odpowiednich składników, można tu będzie zobaczyć maszyny i systemy do ekstrakcji białek, teksturyzacji i fermentacji, a także do produkcji mięsa hodowlanego. Program wystawy uzupełni udział instytucji ze świata nauki, start-upy, stowarzyszenia i eksperci, którzy rozwiną temat nowych białek. Poziom wyżej, w hali 11.1, swoje innowacje zaprezentują dostawcy składników, przypraw, dodatków i osłonek.

I na koniec powtórzmy - Wystawcy mogą już rejestrować się do udziału w tym wiodącym wydarzeniu.

BS

 

Dane Adresowe

Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy
Rzeczypospolitej Polskiej
ul. Miodowa 14
00-246 Warszawa
+48 22 6350184
507-130-369
biuro@srw.org.pl

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.