W dniach od 15 do 19 października w halach paryskiego Parc des Expositions odbywały się międzynarodowe targi spożywcze SIAL. Nie mogło na nim zabraknąć polskiego stoiska mięsnego, które zostało przygotowane przez konsorcjum wszystkich organizacji mięsnych. W tym roku stoisko branżowe powstało pod przewodnictwem Polskiego Mięsa.
Po pandemicznej przerwie event powraca do Paryża, zamieniając na pięć dni stolicę Francji w centrum rozmów o trendach i innowacjach dotyczących rynku żywności.
Podczas tego wyjątkowego wydarzenia, które gromadzi w jednym miejscu i czasie to co najlepsze ze światowej branży spożywczej swoje produkty prezentuje ponad 7 tys. wystawców z całego świata, a wśród nich ponad 220 wystawców z Polski.
Udział w międzynarodowych targach spożywczych to dla czołowych producentów żywności obowiązkowy punkt na liście najważniejszych wydarzeń.
Zainteresowanie targami było ogromne, do Paryża na rozmowy z polskimi zakładami przyjechali kontrahenci z całego Świata.
Liczymy na to, że prowadzone rozmowy przełożą się teraz na umowy, które jeszcze bardziej rozwiną nasz eksport w najbliższych miesiącach.
Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej |
|
---|---|
ul. Miodowa 14 00-246 Warszawa |
|
+48 22 6350184 507-130-369 |
|
biuro@srw.org.pl |