Koniec wakacji, czas na naukę

22.08.2025

Początek roku szkolnego to definitywny koniec letniej laby. Nie dotyczy to jednak wyłącznie uczniów. Wrzesień to także doskonała okazja, by zaplanować udział w jesiennych szkoleniach branżowych, których dla chętnych zdobywania nowych wiadomości jest naprawdę dużo.

Wybraliśmy te propozycje, które nadesłały do Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP firmy członkowskie i wspierające oraz zaprzyjaźnione redakcje. Warto zaznaczyć w kalendarzach te wydarzenia bogate w nowe, istotne w branży mięsnej informacje.
FRIZO Polish Food Cup 2025
To prestiżowy turniej dla branży spożywczej, który odbędzie się w dniach 5–7 września 2025 r. w ekskluzywnym otoczeniu Lake Hill Mazury Resort & SPA w Ostródzie.
Jak zapowiadają organizatorzy będzie to wydarzenie, które połączy sportową rywalizację z atmosferą integracji i wypoczynku przedstawicieli czołowych zakładów produkcyjnych, sieci handlowych oraz firm przetwórczych z całej Polski.
Oprócz wypoczynku i rywalizacji w tenisie ziemnym oraz squashu zaplanowano sesje coachingowe, i networking.
FRIZO Polish Food Cup 2025 to świetna okazja do sportowych zmagań, ale przede wszystkim do wzmocnienia marki i budowania relacji w gronie liderów branży.
Pełne informacje znajdują się na stronie: https://frizo.pl/polish-food-cup
Warsztaty szkoleniowe FOOS
Temat szkolenia: „Technologia, która pracuje dla Ciebie – zobacz, jak FoodScan™ 2 może zmienić Twój proces kontroli jakości”.
Bezpłatne warsztaty szkoleniowe organizuje firma FOSS – światowy lider w dziedzinie precyzyjnej analizy jakości żywności. Wydarzenie odbędzie się 12 września 2025 r. na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu (ul. Wojska Polskiego 28).
Uczestnicy dowiedzą się, jak technologia może wspierać ich zakład. Organizatorzy zaprezentują analizator FoodScan™ 2, urządzenie umożliwiające szybką i dokładną ocenę składu mięsa bez konieczności stosowania klasycznych metod laboratoryjnych, a także NIRS™ DA1650 do kontroli jakości karm dla zwierząt firmy FOSS.
Kontakt: Rafał Pełszyk, rpelszyk@foss.pl, tel. 607 588 501
Forum Mięsne Technologie 2025
Wydarzenie odbędzie się w Cukrownia Żnin**** w dniach 28-30. października 2025r. Konferencja skierowana jest do kadry zarządzającej przemysłem mięsnym, drobiarskim i rybnym, zajmującej się rozwojem i inwestycjami oraz do szefów działów technicznych, działów produkcji, technologów.
Temat konferencji: „Rentowność procesowa, produkcyjna i energetyczna firm”. Na wydarzenie złoży się składa się 40 wykładów w czterech panelach tematycznych.

Więcej informacji na: https://www.spozywczetechnologie.pl/forum
Konferencja Rzeźnika Polskiego
„Nowoczesna produkcja: efektywność, automatyzacja, oszczędność” – to tytuł konferencji organizowanej przez redakcję „Rzeźnika Polskiego” podczas 7. edycji targów Food Tech Expo, które odbędą się w dniach 25-27 listopada 2025 roku na terenie Ptak Warsaw Expo.
Program, przygotowany specjalnie na to wydarzenie, oferuje praktyczne wskazówki, które pomogą zakładom przetwórstwa spożywczego skutecznie pokonywać wyzwania związane z rosnącymi kosztami surowców, energii i pracy oraz coraz bardziej rygorystycznymi regulacjami środowiskowymi, co wymaga szybkiej modernizacji procesów. Tegoroczna edycja konferencji będzie poświęcona praktycznym aspektom wdrażania nowoczesnych technologii prowadzących do optymalizacji produkcji – zarówno od strony energetycznej, sanitarnej, cyfrowej, jak i prawno-finansowej.​
​Więcej na: foodtechexpo@warsawexpo.eu
grafika. Pixabay

Dane Adresowe

Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy
Rzeczypospolitej Polskiej
ul. Miodowa 14
00-246 Warszawa
+48 22 6350184
507-130-369
biuro@srw.org.pl

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.