Kongres Mięsny co roku gromadzi najważniejsze postaci polskiego i europejskiego rynku mięsa (właściciele, członkowie zarządów, dyrektorzy handlowi, dyrektorzy zakupów, dyrektorzy marketingu, dyrektorzy ds. strategii i rozwoju). W nadchodzącej edycji kongresu wezmą również udział najwięksi producenci mięsa. Spotkanie zgromadzi też przedstawicieli spożywczych sieci handlowych wszystkich formatów i hurtowni (osoby zarządzające, dyrektorzy handlowi, dyrektorzy zakupów, dyrektorzy marketingu, category managerowie, managerowie ds. private labels), a także dostawców usług.
Takie spotkania jak Kongres Mięsny są ważne, bo potrzebna jest wymiana poglądów między fachowcami - Józef Konarczak, prezes Zakładów Mięsnych Konarczak
W takcie konferencji będziemy dyskutować o potencjale i głównych obszarach wzrostu rynku mięsa w kontekście niestabilnej sytuacji w sferze prawa i gospodarce. Ważnymi tematami będą problemy utrzymania rentowności w czasach rosnących kosztów energii, pracy i surowców, budowanie świadomości konsumenckiej, systemy jakości oraz bezpieczeństwo produkcji.
Kongres Mięsny jest dla mnie podstawą tworzenia korelacji między przedsiębiorcami - Piotr Ziemann, wiceprezes Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP
Ważnym elementem konferencji będzie uroczysta wieczorna Gala połączona z wręczeniem prestiżowych nagród w konkursie na „Najlepsze Stoisko Mięsno-Wędliniarskie”.
Kongres Mięsny to ciekawa platforma wymiany informacji i zdobywania nowych kontaktów - Krzysztof Janczak, regionalny dyrektor sprzedaży Fenix Systems
W jury konkursu na „Najlepsze Stoisko Mięsno-Wędliniarskie” zasiadają m. in.: Bartłomiej Apanowicz, dyrektor zarządzający Pamso; Witold Choiński, prezes, Związek Polskie Mięso; Łukasz Dominiak, dyrektor generalny, KRD-IG; Krzysztof Kaźmierczak, ekspert rynku mięsa; Hanna Lisewska, prezes, Gzella Net; Anna Olewnik-Mikołajewska, prezes, ZM Olewnik; Tomasz Tarczyński, dyrektor działu marketingu w firmie Tarczyński; Tomasz Parzybut, dyrektor generalny, Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP; Wiesław Różański, prezes, Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego; Waldemar Skorupka, prezes, QFG; Mieczysław Walkowiak, wiceprezes, Sokołów; Jerzy Wierzbicki, prezes, Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego; Krzysztof Woźnica, prezes, ZM Silesia; Adam Zdanowski, współwłaściciel ZM Wierzejki i Grzegorz Zych, wiceprezes, Dobrowolscy.
Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej |
|
---|---|
ul. Miodowa 14 00-246 Warszawa |
|
+48 22 6350184 507-130-369 |
|
biuro@srw.org.pl |