Konferencja pt.: Aktualne wyzwania dla rynku żywnościowego - wybrane działania Prezesa UOKiK i KOWR oraz doświadczenia przedsiębiorców

12.03.2024

Konferencja on-line PFPŻ ZP

Aktualne wyzwania dla rynku żywnościowego - wybrane działania Prezesa UOKiK i KOWR 

oraz doświadczenia przedsiębiorców

21 marca 2024 r.

Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex” zapraszają do udziału w konferencji pt.: Aktualne wyzwania dla rynku żywnościowego - wybrane działania Prezesa UOKiK i KOWR oraz doświadczenia przedsiębiorców, która odbędzie się w dniu 21 marca 2024 r. na platformie Zoom.

Patronem konferencji jest Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej.

W PROGRAMIE: 

  • Ostatnie praktyki i orzecznictwo w zakresie przewagi kontraktowej

  • Monitorowanie obowiązku zawierania umów na dostarczanie produktów rolnych – doświadczenia KOWR

  • Fundusz Ochrony Rolnictwa – doświadczenia i praktyka KOWR

  • Ostatnie zmiany w ustawie o ochronie konkurencji i konsumentów

  • Umowy dystrybucyjne po reformie prawa unijnego

  • Umowy na kontraktacje w praktyce


 

Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów ochrony środowiska oraz działów prawnych!

Zapraszamy do udziału! 

 

Kontakt:

Monika Jonczak - dyrektor ds. marketingu

e-mail: m.jonczak@pfpz.pl

Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców

ul. Cybernetyki 19B, 02-677 Warszawa

 

 

Dane Adresowe

Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy
Rzeczypospolitej Polskiej
ul. Miodowa 14
00-246 Warszawa
+48 22 6350184
507-130-369
biuro@srw.org.pl

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.