W czwartek Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP odwiedzili głodni wiedzy przedstawiciele branży mięsnej z całego kraju.
W seminarium, którego moderatorem był profesor Andrzej Pisula wzięło udział ponad 20 osób. Wszyscy z uwagą najpierw słuchali a później zadawali pytania doktor Marcie Chmiel, specjalistce ds. inteligentnych opakowań. Innowacyjne opakowania to przyszłość branży mięsnej.
Popularność zdobyły już w Stanach Zjednoczonych, w Europie staną się powszechne prawdopodobnie w ciągu najbliższych kilku lat. Kolejnym prelegentem, który pojawił się na mównicy, był doktor Jacek Kucharski, który z ogromną erudycją opowiadał o barierach eksportowych różnych gatunków mięsa. Po nim nastąpiła krótka przerwa a na mównicy pojawiły się przedstawicielki firmy Bogucki Folie. Monika Sadoch i Paulina Barry nawiązując do wystąpienia doktor Chmiel opowiedziały o ogromnej roli opakowań w przemyśle. Z kolei na pytania, w jaki sposób pozyskać środki na innowacyjne opakowania odpowiadał pan Robert Subramanian z firmy NowAct, zajmującej się dofinansowaniami dla przedsiębiorstw.
Po seminarium wszyscy zgodnie przyznali, takich spotkań powinno być jak najwięcej.
Przygotował: Tomasz Parzybut
Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej |
|
---|---|
ul. Miodowa 14 00-246 Warszawa |
|
+48 22 6350184 507-130-369 |
|
biuro@srw.org.pl |