14 edycja turnieju golfowego dla branży mięsnej Euro Meat Golf Trophy odbędzie w dniach 9-11 lipca 2014 r. w Boppard (Niemcy). Zainteresowani golfem przedstawiciele zakładów mięsnych będą rywalizować w 8 kategoriach. Nagroda zostanie przeznaczona na cel charytatywny.
W dniach 9-11 lipca 2017 r. wielu przedstawicieli europejskich zakładów mięsnych chwyci za swoje kijki golfowe. Okazją będzie odbywający się w Jakobsberg Hotel & Golfresort w miejscowości Boppard (Niemcy) po raz czternasty turniej golfowy Euro Meat Golf Trophy. Uczestnicy z Niemiec, Austrii i Szwajcarii mogą zmierzyć swoje siły w ośmiu kategoriach. W ramach turnieju przewidziano także kurs dla początkujących. Mimo, iż graczom towarzyszy myśl o zwycięstwie, to jednak myślą przewodnią turnieju jest przeznaczenie wygranej na dobry cel, dla organizacji, która dba o dobro dzieci. „Wspieramy projekty, które mają na uwadze dzieci chore i potrzebujące pomocy, dające im nadzieję na przyszłość.” - mówi Hermann Schalk, prezes stowarzyszenia „Sport dla dobrego celu” (Sport fuer einen guten Zweck), które jest organizatorem turnieju.
Obok zawodów w planie są: wymiana doświadczeń, nawiązanie kontaktów i zwiedzanie najlepszych europejskich zakładów; w tym roku będzie to Sander Gourmet GmbH w Wiebelsheim. Samo miasteczko Boppard jest również ciekawą propozycją - położone jest w Dolinie Środkowego Renu będącą na liście światowego Dziedzictwa UNESCO.
Więcej informacji: www.euromeatgolf.com
Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej |
|
---|---|
ul. Miodowa 14 00-246 Warszawa |
|
+48 22 6350184 507-130-369 |
|
biuro@srw.org.pl |