Zapowiada się jesień branżowa bogata w wydarzenia.
XVI Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2023 odbędzie się 6 i 7 listopada. Jeden z tematów paneli dyskusyjnych jest wizerunek polskiej branży mięsnej.
Jak zapewniają organizatorzy z Portalu Spożywczego - Forum zgromadzi czołowych producentów, dostawców oraz liderów branży handlowej, spożywczej i HoReCa, a także przedstawicieli organizacji branżowych i otoczenia biznesowego tego sektora. Wśród uczestników nie zabraknie reprezentantów Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP.
Jak cię widzą, tak cię smakują - Wizerunek mięsa A.D. 2023 – pod takim hasłem odbędą się panele poświęcone temu produktowi. Pojawią się takie tematy jak: mięso walczy z zamiennikami na argumenty; promocja mięsa, czyli do kogo kierować komunikaty; mięsne innowacje - skąd czerpać inspiracje?
Tydzień później - 15 listopada - przedstawiciele branży mięsnej i handlowej spotkają się w Kielcach na Targach Marek Własnych FUTURE PRIVATE LABELS na wydarzeniu o obiecującej nazwie „Okrągły stół branży mięsnej i handlu nowoczesnego”. Organizatorami tego spotkania są Redakcja Rzeźnika Polskiego oraz Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP.
Spotkanie ma charakter szkoleniowo-networkingowy. Złożą się na nie prezentacje eksperckie (niesponsorowane) dotyczące aktualnych zagadnień i ważnych dla relacji producent-handel. Odbędzie się również debata pt. „Win-Win. Czy to możliwe w relacjach producent – sieć handlowa?”, w której wezmą udział reprezentanci branży mięsnej, przedstawiciele handlu oraz firm i organizacji związanych z tymi dwoma sektorami gospodarki.
Wśród tematów organizatorzy wymieniają następujące: Markowe marki własne – czy producenci mięsa i przetworów mięsnych mają się czego obawiać? Jak Standardy IFS pomagają w kształtowaniu bezpieczeństwa i jakości w produkcji i łańcuchu dostaw żywności? Najnowsze trendy z USA w projektowaniu sklepu mięsnego, czyli jak zaaranżować przestrzeń handlową aby zwiększyć sprzedaż? Przygotowanie firmy oraz oferty do współpracy z sieciami handlowymi – na przykładzie ZM Smak Górno.
Wydarzenie zakończy uroczysta Gala oraz wręczenie nagród w konkursie „Smak Jakości®”.
Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego, Rada Sektora Wołowiny oraz Federacja Branżowych Związków Producentów Rolnych już informują o zbliżającym się jubileuszowym - X Forum Sektora Wołowiny. Forum odbędzie się 2 lutego 2024 roku i będzie miało, podobnie jak poprzednia edycja, wymiar międzynarodowy.
Organizatorzy podkreślają, że wydarzenie to będzie najważniejszym forum dyskusyjnym w Europie Środkowowschodniej w zakresie wyzwań, jakie stoją przed sektorem wołowiny.
Oprac. BS
Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej |
|
---|---|
ul. Miodowa 14 00-246 Warszawa |
|
+48 22 6350184 507-130-369 |
|
biuro@srw.org.pl |