Konferencja „Okrągły stół branży mięsnej i handlu nowoczesnego”, której organizatorami
było Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP oraz redakcja miesięcznik Rzeźnik Polski
była okazją do zorganizowania pierwszej edycji konkursu wędliniarskiego „Smak jakości®”,
adresowanego do zakładów mięsnych. Organizatorem tej rywalizacji była redakcja Rzeźnika
Polskiego.
W jury konkursu zasiadało pięcioro przedstawicieli sieci handlowych, którzy oceniali ponad
80 produktów w 4 kategoriach: Smak Innowacji, Smak Wygody, Smak Natury oraz Smak
Premium.
Wyniki konkursu:
Smak Innowacji:
I miejsce: Salami spianata Pamas z zielonym pieprzem - PAMAS Salami Sp. z o.o.
II miejsce: Fromentines Escargots - Escargots Sp z.o.o
III miejsce: Wołowina do szarpania, wolno gotowana - Zakłady Mięsne ŁUKÓW S.A.
Smak Wygody:
I miejsce: Żeberka wołowe wolno gotowane - Zakłady Mięsne ŁUKÓW S.A.
II miejsce: Kurczak z szyją bez podrobów w marynacie imbirowo cytrusowej nadziewany
jabłkami, schłodzony - SuperDrob S.A.
III miejsce: Paszteciki mix - Michna Food Sp. z o.o. Sp. k.
Smak Natury
I miejsce: NA PAJDĘ z mięskiem i cebulką - Zakłady Mięsne MIELCZAREK
II miejsce: Dobry boczek - Zakład Przetwórstwa Mięsa „Matthias” Sp. z o.o.
III miejsce: Szynka od zawsze - Grupa Handlowa „Wędliny od zawsze” Sp. z o.o.
Smak Premium
I miejsce: Szynka wiedeńska - Aleksandria Dariusz Moczarski Sp. k.
II miejsce: Salami spianata Pamas - Pamas Salami Sp. z o.o.
III miejsce: Szynka z beczki - Zychowicz Przetwórstwo Mięsa S.K.
Wszystkim zwycięzcom gratulujemy, a szczególnie firmom członkowskim SRW RP (nazwy
wytłuszczone).
Fot. Rzeźnik Polski
Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej |
|
---|---|
ul. Miodowa 14 00-246 Warszawa |
|
+48 22 6350184 507-130-369 |
|
biuro@srw.org.pl |