„Akademia Food-Lex”

02.04.2024

„Akademia Food-Lex”

22-23 maja 2024 r., Vienna House by Wyndham Andel's, Łódź

Poznaj aktualne przepisy z "Akademią Food-Lex" – Twoim przewodnikiem po prawie żywnościowym!
Z ogromną przyjemnością zapraszamy Państwa do udziału w "Akademii Food-Lex", która odbędzie się w dn. 22-23 maja w formie hybrydowej.

"Akademia Food-Lex" to doskonała okazja do poznania najlepszych praktyk oraz zdobycia wiedzy na temat najnowszych zmian i wyzwań w prawie żywnościowym, a także do nawiązania cennych kontaktów zawodowych:

  • 2 dni intensywnych dyskusji,
  • 14 prezentacji szczegółowo omawiających danych temat,
  • sesje Q&A,
  • 18 ekspertów oraz dodatkowo nasi przedstawiciele.

                                              Już dziś zapraszamy do rejestracji udziału!

Informacja na temat konferencji kliknij tutaj

Formularz rejestracyjny kliknij tutaj

Program:

I dzień 22/05/2024

  • Materiały do kontaktu z żywnością – ostatnie zmiany prawne – Marzena Pawlicka-Cegiełko, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – PIB
  • Najnowsze regulacje unijne w zakresie wymogów materiałów do kontaktu z wodą przeznaczoną do spożycia przez ludzi i ich praktyczne skutki – Anita Palukiewicz, SSW Spaczyński, Szczepaniak i Wspólnicy sp.k.
  • ESG – obowiązek niefinansowego raportowania – Piotr Kowalik, Eversheds Sutherland
  • Łańcuch dostaw - obowiązki w zakresie badania dostawców i pochodzenia surowców – Marta Gadomska- Gołąb, Iwona Kacprzak, Eversheds-Sutherland
  • Reklama żywności w orzecznictwie – Jacek Myszko, Ewelina Woike-Reguła, Kancelaria Sołtysiński Kawecki & Szlęzak
  • Zafałszowania żywności w orzecznictwie – Joanna Krakowiak, Marcin Rytel, Wardyński i Wspólnicy sp.k.

II dzień 22/05/2024

  • Przetwarzanie odpadów i produktów ubocznych z przemysłu rolno-spożywczego w biogazowni – Beata Wiszniewska, Polska Grupa Biogazowa S.A.
  • Zastosowanie technologii proekologicznych w przedsiębiorstwie poprzez zakup energii odnawialnej bezpośrednio od wytwórcy w ramach umowy PPA – Konrad Grzyb, IEN S.A.
  • Szacowanie śladu węglowego organizacji, od czego zacząć? – Mateusz Krawczuk, SGS Polska Sp. z o.o.
  • Aromaty – aktualne prace legislacyjne i zmiany prawne – Joanna Gajda-Wyrębek, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – PIB
  • Zarządzanie alergenami podczas produkcji – Małgorzata Krzepkowska, J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.
  • Wymogi GFSI odnośnie zarządzania ryzykiem zafałszowań oraz dostawcami w świetle praktyki auditowej oraz możliwości zakładów produkcyjnych – Sławomir Stec, DNV Business Assurance Poland Sp. z o.o.
  • Przepisy w zakresie przeciwdziałania wylesianiu z perspektywy branży spożywczej – Michał Tracz, Marcelina Izydorczyk, Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.
  • Notyfikacje przepisów technicznych (TRIS) – aspekty istotne dla biznesu – Michał Tracz, dr Justyna Nowak, Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.

Zapraszamy do udziału!

Kontakt:

Monika Jonczak - dyrektor ds. marketingu

e-mail: m.jonczak@pfpz.pl, tel. 22 830 70 55

Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców

ul. Cybernetyki 19B, 02-677 Warszawa

Dane Adresowe

Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy
Rzeczypospolitej Polskiej
ul. Miodowa 14
00-246 Warszawa
+48 22 6350184
507-130-369
biuro@srw.org.pl

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.