Akademia Prawa Żywnościowego
19-20 maja 2021 r.
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex”
zapraszają do udziału w konferencji on-line pt.: Akademia Prawa Żywnościowego, która odbędzie się
w dniach 19-20 maja 2021 r. na platformie ZOOM.
W programie:
Zanieczyszczenia żywności – nowe wymagania i prace legislacyjne
Bezpieczeństwo zdrowotne materiałów do kontaktu z żywnością w świetle obowiązujących
przepisów i wytycznych UE
Antybakteryjne właściwości konopi – substancje bioaktywne w żywności i w opakowaniach
do żywności
Spodziewane zmiany prawne istotne dla przemysłu spożywczego wynikające z unijnych
strategii „Zielony Ład” i „Od pola do stołu”
Zasada przenoszenia dodatków do żywności – kwestie wymagające uwagi
Zmiany w funkcjonowaniu Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
wynikające z nowych kompetencji zawiązanych z kontrolą w obrocie handlowym
Orzecznictwo dotyczące jakości i bezpieczeństwa żywności – kwestie istotne dla
przedsiębiorców
Kultura bezpieczeństwa żywności w świetle aktualnych wymagań
Gwarantujemy najbardziej aktualne informacje dotyczące przepisów regulujących jakość i
bezpieczeństwo żywności!
Więcej informacji oraz program wydarzenia na stronie www.pfpz.pl; www.facebook.com/pfpzzp
Zapraszamy do udziału!
Kontakt:
Monika Jonczak - dyrektor ds. marketingu
e-mail: m.jonczak@pfpz.pl
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
ul. Chałubińskiego 8
00-613 Warszawa
M: +48 604 143 10
Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej |
|
---|---|
ul. Miodowa 14 00-246 Warszawa |
|
+48 22 6350184 507-130-369 |
|
biuro@srw.org.pl |