Akademia Food Lex

26.04.2021

Akademia Prawa Żywnościowego
19-20 maja 2021 r.

Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex”
zapraszają do udziału w konferencji on-line pt.: Akademia Prawa Żywnościowego, która odbędzie się
w dniach 19-20 maja 2021 r. na platformie ZOOM.

W programie:
 Zanieczyszczenia żywności – nowe wymagania i prace legislacyjne
 Bezpieczeństwo zdrowotne materiałów do kontaktu z żywnością w świetle obowiązujących
przepisów i wytycznych UE
 Antybakteryjne właściwości konopi – substancje bioaktywne w żywności i w opakowaniach
do żywności
 Spodziewane zmiany prawne istotne dla przemysłu spożywczego wynikające z unijnych
strategii „Zielony Ład” i „Od pola do stołu”
 Zasada przenoszenia dodatków do żywności – kwestie wymagające uwagi
 Zmiany w funkcjonowaniu Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
wynikające z nowych kompetencji zawiązanych z kontrolą w obrocie handlowym
 Orzecznictwo dotyczące jakości i bezpieczeństwa żywności – kwestie istotne dla
przedsiębiorców
 Kultura bezpieczeństwa żywności w świetle aktualnych wymagań
Gwarantujemy najbardziej aktualne informacje dotyczące przepisów regulujących jakość i

bezpieczeństwo żywności!

Więcej informacji oraz program wydarzenia na stronie www.pfpz.pl; www.facebook.com/pfpzzp

Zapraszamy do udziału!

Kontakt:
Monika Jonczak - dyrektor ds. marketingu
e-mail: m.jonczak@pfpz.pl
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
ul. Chałubińskiego 8
00-613 Warszawa
M: +48 604 143 10

Dane Adresowe

Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy
Rzeczypospolitej Polskiej
ul. Miodowa 14
00-246 Warszawa
+48 22 6350184
507-130-369
biuro@srw.org.pl

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.