WorldFood Poland to jedno z największych wydarzeń branżowych na rynku spożywczym w Polsce. Targi odbywają się regularnie od 2014 roku i skupiają wystawców z różnych dziedzin przemysłu spożywczego, suplementów diety oraz sprzętu, technologii oraz rozwiązań dla branży. W ramach tegorocznej edycji WorldFood Poland organizatorzy przygotowali bogaty, merytoryczny i kompleksowy program merytoryczny, który skierowany jest do przedsiębiorców oraz wszystkich związanych są z branżą. W ramach programu merytorycznego zaplanowano szereg ciekawych prelekcji oraz paneli dyskusyjnych. Tematyka wystąpień będzie obejmować między innymi zagadnienia związane z prowadzeniem biznesu w trudnych czasach, skutecznym brandingiem i packagingiem, trendach na rynku żywności w Polsce i na świecie, perspektywami rozwoju rynku alternatywnych źródeł białka jak również o znaczeniu polskich marek i możliwościach ekspansji na nowe rynki oraz o nowych technologiach , które pozwolą na ograniczenie marnotrawstwa w łańcuchach dostaw.
Zamienniki produktów odzwierzęcych - debaty i wykłady o roślinnych zamiennikach, owadach oraz mięsie komórkowym
Oprócz specjalnego sektora w którym wystawi się aż 26 firm z roślinnymi zamiennikami mięsa i nabiału odbędzie się również dedykowany blok konferencji. Będziemy dyskutować na temat perspektyw rynku zamienników, mięsie komórkowym w kontekście rozwoju dla branży mięsnej, owadach jako alternatywnym źródle białka. W debatach i prelekcjach wezmą udział eksperci z tej branży między innymi: Proveg Polska, RoślinnieJemy, CMR, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, Labfarm czy Divaks z Litwy.
Merytorycznie o rynku suplementów diety i żywności funkcjonalnej
W ramach WorldFood Poland odbędą się również konferencje dedykowane branży suplementów diety i żywności funkcjonalnej w sektorze NutraFood. Już 18 kwietnia we współpracy z Krajową Radą Suplementów Diety i Odżywek zaprezentowany zostanie Panel Jakość i bezpieczeństwo suplementów diety w którym zostaną poruszone m.in. zagadnienia związane z bezpieczeństwem i jakością w łańcuchu produkcji i dystrybucji suplementów diety oraz bezpieczeństwem innowacyjnych składników. Dodatkowo dowiemy się więcej o reklamie środków spożywczych, w tym suplementów diety w Internecie, np. w mediach społecznościowych, czyli jak skonstruować przekaz, żeby nie narażać się na sankcje, jak komunikować o bezpieczeństwie produktów. Zaś 19 kwietnia wraz z PK Components zorganizowana zostanie kolejna edycja Konferencji Spring Agenda, podczas której poruszone zostaną zagadnienia regulacji prawnych dotyczących branży suplementów diety, oznaczeń oraz oświadczeń środowiskowych i zdrowotnych ale również kwestie dotyczące zespołów, wypalenia zawodowego oraz dobrostanu w miejscu pracy.
Jak ograniczyć marnotrawstwo żywności? Cykl prelekcji o logistyce i łańcuchu dostaw.
W ramach sektora ColdChain Poland, który jest częścią WorldFood Poland odbędą się też prelekcje dotyczące logistyki zrównoważonego łańcucha chłodniczego, nowych technologii w logistyce, które mogą przyczynić się do ograniczenia marnotrawstwa oraz usprawnienia procesu zarządzania placem i jego oddziaływaniu na wydajność firmy, środowisko oraz dobre samopoczucie pracowników i kierowców.
Dołącz do specjalistów z całego świata
Wśród zaproszonych prelegentów znajdą się doświadczeni specjaliści z Polski oraz zagranicy, którzy podzielą się swoją wiedzą oraz doświadczeniem z uczestnikami konferencji. Program merytoryczny WorldFood Poland to doskonała okazja do zdobycia nowych umiejętności, zwiększenia swojej wiedzy oraz poznania najnowszych trendów w branży spożywczej, suplementów diety i żywności funkcjonalnej oraz logistyki i chłodniczego łańcucha dostaw.
Szczegółowy program merytoryczny: http://bit.ly/3lLqMQL
Udział we wszystkich konferencjach jest bezpłatny dla zarejestrowanych uczestników targów WorldFood Poland. Formularz rejestracyjny: http://bit.ly/3ZvvKPu
Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej |
|
---|---|
ul. Miodowa 14 00-246 Warszawa |
|
+48 22 6350184 507-130-369 |
|
biuro@srw.org.pl |