Wołowina na… Harleyu!

07.08.2014

Po Warszawie przyszła pora na Poznań. Polska wołowina – w ramach kampanii „Weź się za wołowinę!” – była promowana w ubiegły weekend w stolicy Wielkopolski. Przed nami weekendowa akcja we Wrocławiu.

A to wszystko w ramach wydarzeń z  cyklu 6 imprez „Harley on Tour” – pełnej wyjątkowych motocyklowych i… wołowinowych atrakcji. Poznańskich miłośników jednośladów przyciągano nie tylko rykiem silników i możliwością przejażdżki harleyem, ale także aromatem smakowitych dań z mięsa wołowego. Mistrz Tomasz Jakubiak przygotował wołowe show w kuchni, serwując wyśmienite hamburgery i steki.

9 i 10 sierpnia - od godz. 10 do 20 - przy słynnym wrocławskim wieżowcu Sky Tower odbędzie się ostatnia impreza z cyklu „Harley on Tour”. I tym razem nie zabraknie atrakcji z harleyami oraz pokazów kulinarnych i degustacji dań z wołowiny.

Tymczasem zakończyła się III runda konkursu konsumenckiego „Weź się za wołowinę”. Uczestnicy nadsyłali swoje autorskie przepisy na dania z ozora i flaków wołowych. W IV edycji konkursu mogą się popisać propozycjami dań z antrykotu.

Systematycznie przybywa restauracji i sklepów, które zdecydowały się na udział wakcji  „Weź się za wołowinę!” i promocji tego mięsa. Szczegóły na stronie www: wezsiezawolowine.pl

BS 

Fot. Archiwum „Weź się za wołowinę!”

Dane Adresowe

Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy
Rzeczypospolitej Polskiej
ul. Miodowa 14
00-246 Warszawa
+48 22 6350184
507-130-369
biuro@srw.org.pl

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.