Po Warszawie przyszła pora na Poznań. Polska wołowina – w ramach kampanii „Weź się za wołowinę!” – była promowana w ubiegły weekend w stolicy Wielkopolski. Przed nami weekendowa akcja we Wrocławiu.
A to wszystko w ramach wydarzeń z cyklu 6 imprez „Harley on Tour” – pełnej wyjątkowych motocyklowych i… wołowinowych atrakcji. Poznańskich miłośników jednośladów przyciągano nie tylko rykiem silników i możliwością przejażdżki harleyem, ale także aromatem smakowitych dań z mięsa wołowego. Mistrz Tomasz Jakubiak przygotował wołowe show w kuchni, serwując wyśmienite hamburgery i steki.
9 i 10 sierpnia - od godz. 10 do 20 - przy słynnym wrocławskim wieżowcu Sky Tower odbędzie się ostatnia impreza z cyklu „Harley on Tour”. I tym razem nie zabraknie atrakcji z harleyami oraz pokazów kulinarnych i degustacji dań z wołowiny.
Tymczasem zakończyła się III runda konkursu konsumenckiego „Weź się za wołowinę”. Uczestnicy nadsyłali swoje autorskie przepisy na dania z ozora i flaków wołowych. W IV edycji konkursu mogą się popisać propozycjami dań z antrykotu.
Systematycznie przybywa restauracji i sklepów, które zdecydowały się na udział wakcji „Weź się za wołowinę!” i promocji tego mięsa. Szczegóły na stronie www: wezsiezawolowine.pl
BS
Fot. Archiwum „Weź się za wołowinę!”
Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej |
|
---|---|
ul. Miodowa 14 00-246 Warszawa |
|
+48 22 6350184 507-130-369 |
|
biuro@srw.org.pl |