a) Organizatorem konkursu jest Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej.
b) Działanie jest finansowane z Funduszy Promocji Mięsa Wieprzowego.
c) Konkurs jest kierowany do podmiotów spełniających wymagania obowiązujące na terenie Polski i Unii Europejskiej.
d) Regulamin określa prawa i obowiązki uczestników konkursu.
e) Regulamin jest dostępny na stronie internetowej srw.org.pl (zwana dalej strona internetowa konkursu).
f) Ocena zgłoszonych produktów odbędzie się w miejscu wskazanym przez organizatora.
g)Wszelkie zmiany w regulaminie zostaną zamieszczone na stronie internetowej konkursu.
h) Znak konkursu jest zastrzeżony.
i) Komisja konkursu składa się z ekspertów organizacji oraz wybitnych specjalistów branżowych.
j) Wyniki konkursu oraz wręczenie nagród zostanie ogłoszone podczas gali Biało-Czerwonej Konferencji oraz opublikowane na stronie internetowej konkursu i mediach społecznościowych Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej oraz Biało-czerwonej Konferencji Branży Mięsnej SRW RP.
2. CEL KONKURSU
Promowanie ras rodzimych polskich.
Wyłonienie najlepszych produktów zgłoszonych do konkursu, zgodnie z oceną ekspertów, i przyznanie im znaku “Produkt Mięsny 2025”.
3.Koszty i odpowiedzialność
a) Konkurs jest bezpłatny.
b) Uczestnik ponosi odpowiedzialność oraz koszty związane z dostawą lub przesyłką produktów.
c) Uczestnik ponosi pełną odpowiedzialność za podanie prawidłowych informacji na temat zgłaszanego produktu.
d) Uczestnictwo w Wieczorze Branżowym Biało-Czerwonej konferencji jest odpłatne według informacji zawartej na stronie interentowej konferencjabranzymiesnej.com
4. ZASADY UCZESTNICTWA
a) Uczestnictwo w konkursie wymaga złożenia formularza zgłoszeniowego najpóźniej do dnia 16.05.2025 r.
b) Formularz zgłoszeniowy znajduje się na stronie internetowej konkursu.
c) Złożenie formularza jest równoznaczne z akceptacja regulaminu konkursu.
d) Produkty konkursowe należy dostarczyć w terminie 19.05.2025 r. do godziny 10:00 pod adres: Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP
ul. Miodowa 14, 00-246 Warszawa
e) Organizator nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne uszkodzenia produktów podczas transportu oraz za opóźnienia w ich dostarczeniu.
f) Uczestnicy wyrażają zgodę na publikację informacji o produkcie i ich wizerunku (np. zdjęć z gali) w materiałach promocyjnych konkursu.
g) Ocena nastąpi w dniu 19.05.2025 r. o godz. 10:00 w Biurze SRW RP (ul. Miodowa 14) w Warszawie.
h) Decyzje komisji konkursowej są ostateczne i nie podlegają odwołaniu.
5. KATEGORIE KONKURSU
Konkurs obejmuje kategorie:
1) Produkty Ras Rodzimych (wyroby z wieprzowiny pochodzącej z rodzimych ras Polskich)
6.KRYTERIA OCENY
Produkty będą oceniane według następujących kryteriów:
a)wygląd zewnętrzny w skali: 1-10 punktów
b) wygląd na przekroju w skali: 1-10 punktów
c)smak w skali: 1-20 punktów
Maksymalna ilość punktów możliwych do uzyskania to: 40.
Produkty które otrzymają w trakcie oceny :
Od 40 do 35 punktów mogą posługiwać się znakiem konkursu BIAŁO -CZERWONA.
Znak „Produkt Mięsny 2025” jest przyznawany na okres 1 roku i dotyczy produktów, których skład oraz receptura nie ulegną zmianie i będą zgodne z informacjami złożonymi w formularzu konkursowym. Po upływie 12 miesięcy produkt musi ponownie zostać poddany ocenie w celu przedłużenia ważności znaku.
7.KLAUZULA INFORMACYJNA RODO
Organizator przetwarza dane osobowe uczestników zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO). Szczegółowe informacje o przetwarzaniu danych znajdują się w polityce prywatności dostępnej pod adresem mail: biuro.srwrp@gmail.com
8. ZASADY KOŃCOWE
W sprawach nieuregulowanych niniejszym Regulaminem mają zastosowanie odpowiednie przepisy Kodeksu Cywilnego.
Organizator zastrzega sobie prawo do interpretacji postanowień regulaminu.
9. Kontakt z organizatorem
Wszelkie pytania dotyczące konkursu należy kierować na adres e-mail: konferencja@srwrp.com lub biuro.srwrp@gmail.com.
Dane Adresowe
Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej
W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.