Regulamin Rasy Rodzime

19.02.2025

KONKURS PRODUKT ROKU 2024 

REGULAMIN 

 

1.ZASADY I OGÓLNE WARUNKI

a) Organizatorem konkursu jest Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej.

b) Działanie jest finansowane z Funduszy Promocji Mięsa Wieprzowego. 

c) Konkurs jest kierowany do podmiotów spełniających wymagania obowiązujące na terenie Polski i Unii Europejskiej.

d) Regulamin określa  prawa i obowiązki  uczestników konkursu.

e) Regulamin jest dostępny na stronie internetowej srw.org.pl (zwana dalej strona internetowa konkursu).

f) Ocena zgłoszonych produktów odbędzie się w miejscu wskazanym przez organizatora.

g)Wszelkie zmiany w regulaminie zostaną zamieszczone na stronie internetowej konkursu. 

h) Znak konkursu jest zastrzeżony. 

i) Komisja konkursu składa się z ekspertów organizacji  oraz wybitnych specjalistów branżowych.

j) Wyniki konkursu oraz wręczenie nagród zostanie ogłoszone podczas gali Biało-Czerwonej Konferencji oraz opublikowane na stronie internetowej konkursu i mediach społecznościowych Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej oraz Biało-czerwonej Konferencji Branży Mięsnej SRW RP.

 

2. CEL KONKURSU

  1. Promowanie ras rodzimych polskich.

  2. Wyłonienie najlepszych produktów zgłoszonych do konkursu, zgodnie z oceną ekspertów, i przyznanie im znaku “Produkt Mięsny 2025”.

 

3.Koszty i odpowiedzialność

a) Konkurs jest bezpłatny.

b) Uczestnik ponosi odpowiedzialność oraz koszty związane z dostawą lub przesyłką produktów.

c) Uczestnik ponosi pełną odpowiedzialność za podanie prawidłowych informacji na temat zgłaszanego produktu.

d) Uczestnictwo w Wieczorze Branżowym Biało-Czerwonej konferencji jest odpłatne według informacji zawartej na stronie interentowej konferencjabranzymiesnej.com


 

4. ZASADY UCZESTNICTWA

a) Uczestnictwo w konkursie wymaga złożenia formularza zgłoszeniowego najpóźniej do dnia 16.05.2025 r.

b) Formularz zgłoszeniowy znajduje się na stronie internetowej konkursu.

c) Złożenie formularza jest równoznaczne z akceptacja regulaminu konkursu.

d) Produkty konkursowe należy dostarczyć w terminie 19.05.2025 r. do godziny 10:00 pod adres: Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP 

ul. Miodowa 14, 00-246 Warszawa

e) Organizator nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne uszkodzenia produktów podczas transportu oraz za opóźnienia w ich dostarczeniu.

f) Uczestnicy wyrażają zgodę na publikację informacji o produkcie i ich wizerunku (np. zdjęć z gali) w materiałach promocyjnych konkursu.

g) Ocena nastąpi w dniu 19.05.2025 r. o godz. 10:00 w Biurze SRW RP (ul. Miodowa 14) w Warszawie.

h) Decyzje komisji konkursowej są ostateczne i nie podlegają odwołaniu.

 

5. KATEGORIE KONKURSU 

Konkurs obejmuje kategorie:

1) Produkty Ras Rodzimych (wyroby z wieprzowiny pochodzącej z rodzimych ras Polskich)


 

6.KRYTERIA OCENY

Produkty będą oceniane według następujących kryteriów:

 

a)wygląd zewnętrzny w skali: 1-10 punktów

b) wygląd na przekroju w skali: 1-10 punktów

c)smak w skali: 1-20 punktów

Maksymalna ilość punktów możliwych do uzyskania to: 40.

 

Produkty które otrzymają w trakcie oceny :

Od 40 do 35 punktów mogą posługiwać się znakiem konkursu BIAŁO -CZERWONA.

 

Znak „Produkt Mięsny 2025” jest przyznawany na okres 1 roku i dotyczy produktów, których skład oraz receptura nie ulegną zmianie i będą zgodne z informacjami złożonymi w formularzu konkursowym. Po upływie 12 miesięcy produkt musi ponownie zostać poddany ocenie w celu przedłużenia ważności znaku.

 

7.KLAUZULA INFORMACYJNA RODO

Organizator przetwarza dane osobowe uczestników zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO). Szczegółowe informacje o przetwarzaniu danych znajdują się w polityce prywatności dostępnej pod adresem mail: biuro.srwrp@gmail.com

 

8. ZASADY KOŃCOWE

  1. W sprawach nieuregulowanych niniejszym Regulaminem mają zastosowanie odpowiednie przepisy Kodeksu Cywilnego.

  2. Organizator zastrzega sobie prawo do interpretacji postanowień regulaminu.

 

9. Kontakt z organizatorem

Wszelkie pytania dotyczące konkursu należy kierować na adres e-mail: konferencja@srwrp.com lub biuro.srwrp@gmail.com.

Dane Adresowe

Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy
Rzeczypospolitej Polskiej
ul. Miodowa 14
00-246 Warszawa
+48 22 6350184
507-130-369
biuro@srw.org.pl

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.