Zakłady Mięsne Zakrzewscy w SRW RP

29.09.2015

Zakłady Mięsne „Zakrzewscy” to rodzinna firma założona w 1994 r. przez Dariusza i Janusza Zakrzewskich, należąca dziś do czołówki polskich producentów mięsa. Siedziba przedsiębiorstwa mieści się w Kosowie Lackim. Jest to nowoczesny zakład produkcyjny, w którym najlepsze tradycje przemysłu mięsnego łączą się z wieloletnim doświadczeniem i zaawansowanymi technologiami.

Specjalnością zakładu jest skup zwierząt rzeźnych, ubój, rozbiór oraz sprzedaż mięsa wołowego i wieprzowego, a także skór.

Eksport obejmuje większość ich towarów, a rosnące zainteresowanie zagranicznych kontrahentów jest najlepszym dowodem wysokiej klasy produktów powstających w Kosowie Lackim. Każdego dnia trafiają one do klientów w Europie, Afryce, Ameryce Południowej i Azji.

Zakłady Mięsne „Zakrzewscy” są wpisane na listę Głównego Inspektora Weterynarii, dającą prawo do sprzedaży mięsa i jego pochodnych na terenie Unii Europejskiej. Posługujemy się numerem weterynaryjnym PL 14293801 EWG.

Jakość oraz profesjonalizm to dla nas klucz do zbudowania z kontrahentami relacji opartych o zaufanie i zadowolenie ze współpracy. Nieustannie kierują się ich potrzebami, celami i opiniami. Etyka biznesowa wsparta wiedzą, doświadczeniem i wysokim poziomem obsługi pozwala spełniać wszelkie oczekiwania partnerów biznesowych.

Priorytetem jest dla nich bezpieczeństwo zdrowotne produktów. Wykorzystują innowacyjne i efektywne technologie, aby dzięki im na stoły coraz bardziej świadomych konsumentów trafiało wysokogatunkowe mięso. Przywiązują dużą wagę do zasad zrównoważonej produkcji, sprawiedliwego handlu    i ochrony środowiska. Cieszą się opinią przedsiębiorstwa społecznie odpowiedzialnego.

W zakładzie wdrożyli rozwiązania z dziedziny zarządzania jakością:

  • System zarządzania jakością i bezpieczeństwa żywności HACCP
  • Zasady Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej (GMP i GHP)
  • Polityka Jakości Zakładów Mięsnych „Zakrzewscy”

Proces produkcyjny odpowiada krajowym i międzynarodowym wymogom sanitarnym i weterynaryjnym. Potwierdzają to przyznane nam certyfikaty:

  • QMP-Mięso Polskiego Zrzeszenia Producentów Bydła Mięsnego
  • PQS - Pork Quality System
  • IFS Food (International Food Safety)
  • BRC Global Standard for Food Safety

Dane Adresowe

Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy
Rzeczypospolitej Polskiej
ul. Miodowa 14
00-246 Warszawa
+48 22 6350184
507-130-369
biuro@srw.org.pl

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.