Tenisowe zmagania nad jeziorem Ukiel

07.06.2016

13. Mistrzostwa Polski Branży Spożywczej w Tenisie Ziemnym odbyły się 5 czerwca na kortach nad Jeziorem Ukiel w Olsztynie. Andrzej Marchewka, prezes Promaru, który jest głównym organizatorem spotkania tenisistów z branży mięsnej, nie ukrywał zadowolenia.

Dopisali zawodnicy (ponad 50, w tym 4 panie), dopisała pogoda i dopisała – co nie mniej ważne – atmosfera zdrowej rywalizacji na korcie. Dwudniowy turniej przyniósł wiele sportowych emocji. Był także czas na odpoczynek i dobrą zabawę w gronie tenisowych, branżowych przyjaciół podczas towarzyszącego mistrzostwom rodzinnego pikniku.

Faworyci nie zawiedli oczekiwań i choć wiele firm miało chrapkę na piękny puchar przechodni, ten turniejowy symbol „mocy” olsztynian znów trafił do firmy Indykpol.

O zwycięzcach poszczególnych kategorii poinformujemy wkrótce.

Tekst i zdjęcia: Bożena Skarżyńska

Dane Adresowe

Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy
Rzeczypospolitej Polskiej
ul. Miodowa 14
00-246 Warszawa
+48 22 6350184
507-130-369
biuro@srw.org.pl

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.