13. Mistrzostwa Polski Branży Spożywczej w Tenisie Ziemnym odbyły się 5 czerwca na kortach nad Jeziorem Ukiel w Olsztynie. Andrzej Marchewka, prezes Promaru, który jest głównym organizatorem spotkania tenisistów z branży mięsnej, nie ukrywał zadowolenia.
Dopisali zawodnicy (ponad 50, w tym 4 panie), dopisała pogoda i dopisała – co nie mniej ważne – atmosfera zdrowej rywalizacji na korcie. Dwudniowy turniej przyniósł wiele sportowych emocji. Był także czas na odpoczynek i dobrą zabawę w gronie tenisowych, branżowych przyjaciół podczas towarzyszącego mistrzostwom rodzinnego pikniku.
Faworyci nie zawiedli oczekiwań i choć wiele firm miało chrapkę na piękny puchar przechodni, ten turniejowy symbol „mocy” olsztynian znów trafił do firmy Indykpol.
O zwycięzcach poszczególnych kategorii poinformujemy wkrótce.
Tekst i zdjęcia: Bożena Skarżyńska
Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej |
|
---|---|
ul. Miodowa 14 00-246 Warszawa |
|
+48 22 6350184 507-130-369 |
|
biuro@srw.org.pl |