Początek września to nowy rozdział w rozwoju firmy PROMAR. W Zawierciu ruszyła produkcja dodatków do żywności w nowym zakładzie. Symboliczne przecięcie wstęgi w dniu 18 września, w obecności setek zaproszonych gości, wśród których dominowali klienci Promaru, przypieczętowało kolejny etap rozwoju tego przedsiębiorstwa.
Spotkaniu z okazji oddania do użytku nowego zakładu towarzyszyła wystawa maszyn i urządzeń oferowanych przez PROMAR w Łomiankach. Goście, uczestniczący w uroczystości, mieli także okazję zwiedzić zakład, który wpisuje się na listę wykorzystujących najbardziej nowoczesne technologie w Polsce i w Europie.
Najkrócej charakteryzując nowy zakład trzeba powiedzieć: na 6000 metrów kwadratowych zlokalizowano zakład z unikalną na skalę kraju linią produkcji dodatków do żywności, z systemem zarządzania alergenami i Akademią Smaku, która oferuje przestrzeń do rozwoju indywidualnych projektów klientów Promaru.
Tekst i fot. Bożena Skarżyńska
Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej |
|
---|---|
ul. Miodowa 14 00-246 Warszawa |
|
+48 22 6350184 507-130-369 |
|
biuro@srw.org.pl |