Bilans grudzień 2021
To trzeba zobaczyć reklama była m.in . dr Anna Zmudzińska z Politechni- ki Bydgoskiej. Jej ulubionym daniem okazała się polędwica wieprzowa podana z owocami. Każdy odcinek kończyło spotkanie z Mi- rosławą Wilkową, która przypomniała stare, regionalne przepisy na kaszankę, pasztetową, salceson czy gotowaną szynkę. Każda audycja zawierała także felieton z najnowszymi infor- macjami z uczelni i laboratoriów. Naukowcy mówią w nich między innymi o wieprzowinie w służbiemedycyny, ZielonymŁadzie, hodowli świń ras rodzimych, produkcji wędlin najwyż- szej jakości. Znakomicie przygotowane felieto- ny to sedno każdego kolejnego odcinka, który warto i trzeba zobaczyć. Najnowszych audycji z cyklu „Pospołu z wie- przem i wołu” należy szukać na stronie inter- netowej TVP Bydgoszcz, w niedzielnym pro- gramie TVP3, na Facebooku, gdzie program ma swoją systematycznie aktualizowaną stronę lub na YouTube. Program promocji wieprzowiny i wołowiny „Pospoł z wieprzem i wołu”, którego benefi- cjentem jest Stowarzyszenie Rzeźników iWę- dliniarzy RP, został sfinansowany z Fundu- szu Promocji MięsaWieprzowego i Funduszu Promocji Mięsa Wołowego. BS Fot. Archiwum TVP Bydgoszcz
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MjM4OTk5