Bilans wrzesień 2021

P aździernik rozpocznie się pierwszym w tym roku stacjo- narnym wydarzeniem dla sektora spożywczego – targami POLAGRA. W dniach 4-6 października będzie można zapoznać się z ekspozycją, wziąć udział w wydarzeniach branżowych, a po targach skorzystać dodatkowo ze specjalnej platformy interne- towej targów. Wystawa pełna smaku i inspiracji POLAGRA od lat integruje branżę spożywczo-gastronomiczną i jest miejscem eksploracji nowych kontaktów biznesowych, wymiany wie- dzy, rozmów o przeszłości sektora. Niewątpliwym atutem targów jest ich różnorodność. Udział w targach potwierdziło już liczne grono producentów wyrobów spożywczych, w tym spółdzielnie mleczar- skie, firmy mięsne, producenci wyrobów alkoholowych, przetwo- rów warzywno-owocowych i słodyczy. Mocnym punktem targów POLAGRA będzie także, jak co roku, ekspozycja technologii dla branży spożywczej. Platforma wymiany wiedzy POLAGRA to nie tylko wystawa, ale także konferencje i szkolenia towarzyszące, dedykowane zarówno wystawcom, jak i zwiedzającym targi. Kluczowym wydarzeniem w tym roku będzie POLAGRA EXPORT MEETING – kongres wspierany przez Ministerstwo Rozwoju i Technologii, który odbędzie się drugiego dnia targów – 5 października. Wydarzenie dedykowane jest przedstawicielomwszyst- kich sektorów produkcyjnych w branży spożywczej. Udział w nim jest bezpłatny dla wystawców targów, a dla zwiedzających dostępny w ramach biletu wstępu na targi lub zaproszenia. W ramach POLAGRY odbędzie także międzynarodowa Konfe- rencja Sektora Mięsnego z okazji Walnego Zgromadzenia UECBV (European Livestock and Meat Trading Union) i YEMCo, organi- zowana przez Związek Polskie Mięso, której tematem przewodnim jest Strategia od pola do stołu. Ponadto targom towarzyszyć będą inne wydarzenia, w których smak i wysoka jakość produktów spożywczych odgrywać ma wio- dącą rolę. Planowane są między innymi: warsztaty kulinarne Master Class Show, które poprowadzą znakomici szefowie kuchni, w tym zwycięzcy konkursu Kulinarny Puchar Polski: Paweł Salamon, Bartosz Fabiś i Michał Kozłowski, a także Ogólnopolski konkurs dla Piekarzy Master Baker i Forum Piekarskie Zdrowe Pieczywo. W ramach targów odbędzie się również 7. edycja konferencji Hotel Investors Meeting. Formuła targów Tegoroczna formuła targów połączy spotkania w przestrzeni wy- stawienniczej ze spotkaniami online, które będzie można odbyć za pośrednictwem platformy internetowej, opartej na działaniu sztucznej inteligencji, wykorzystywanej w kojarzeniu partnerów biznesowych. To znacznie rozszerzy zakres targów POLAGRA. Obie przestrze- nie do prowadzenia rozmów nie wykluczają się, ale tworzą symbiotycz- ne rozwiązanie, które pozwala zarówno na więcej spotkań w firmie, jak i na efektywniejszy rozwój sieci relacji z partnerami zagranicznymi, nawet w przypadku ograniczeń w podróżowaniu. POLAGRA będzie, zgodnie z hasłem przewodnim, zaprojektowana ze smakiem. Więcej informacji o targach: www.polagra.pl . Wkrótce POLAGRA 2021 Zaprojektowana ze smakiem BILANS DODATNI wrzesień 2021 3 6 Informacje

RkJQdWJsaXNoZXIy MjM4OTk5