Bilans wrzesień 2021
BILANS DODATNI wrzesień 2021 32 Wydarzenia D ruga edycja Kongresu technolo- gów, działów rozwoju i jakości branży mięsnej MEATing od- była się w dniach 7-8 września br. w MCC Mazurkas w Ożarowie Mazowieckim. Spo- tkanie zgromadziło ponad 250 uczestników reprezentujących zakłady przetwórcze, sieci handlowe oraz wiodące firmy-dostawców dla branży mięsnej. Marek Bielski, pomysłodawca i organizator kongresów MEATing podkreśla: – Realiza- cję tak dużego wyzwania, jakim był Kongres MEATing 2021 poprzedziło wiele miesię- cy przygotowań, ogromnego zaangażowania i ciężkiej pracy. Wszystko po to, aby zaprosić na spotkanie wyjątkowe, jakiego jeszcze nie było w branży mięsnej. Naszym zamiarem było stworzenie platformy wymiany doświad- czeń i wiedzy oraz danie uczestnikom moż- liwości rozmów i spotkań „twarzą w twarz” w branżowym gronie. Pragnąc wyjść naprze- ciw oczekiwaniom i zdając sobie sprawę z cią- żącej na nas odpowiedzialności, z niezwykłą starannością dobieraliśmy tematy wystąpień tak, aby interesujące dla siebie treści mogli znaleźć na MEATingu 2021 nie tylko tech- nolodzy produkcji, osoby z działu rozwoju i jakości czy handlowcy, ale również przedsta- wiciele kadry menadżerskiej oraz właściciele zakładówmięsnych. Do udziału w spotkaniu zaprosiliśmy przedstawicieli zarówno dużych, jak i małych oraz średnich zakładów, repre- zentantów sieci handlowych i firm wspoma- gających branżę. Naszymi gośćmi były tak- że cenione autorytety i niezależni specjaliści branży mięsnej. Wszystko po to, aby Kongres MEATing 2021 był czasem owocnym, wy- pełnionymwiedzą, wartościowymi rozmowa- mi, nowymi doświadczeniami, inspiracjami, cennymi znajomościami i kontaktami bizne- sowymi. Kongres technologów, działów rozwoju i ja- kości branży mięsnej MEATing 2021 odbył się w dwudniowej formule hybrydowej – go- ściliśmy uczestników zarówno stacjonarnie – w MCC Mazurkas, jak i online. Dostęp online umożliwiał śledzenie wszystkich pre- zentacji i debat oraz wieczornej Gali konkur- sowej. Dawał też możliwość odwiedzenia wy- stawców na ich wirtualnych stoiskach. Pierwszy dzień spotkania poświęcony był trendom w branży mięsnej. Z prelekcjami wystąpiło kilkunastu ekspertów. Tę część Kongresu zakończyła Debata Ekspercka. Na Kongres MEATing 2021 Trendy, zagrożenia, wymagania
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MjM4OTk5