Bilans marzec 2021

ISSN 2080-3184 nr 1 (57) marzec 2021 Warsztaty, poświęcone problemom, jakie są wynikiem pojawiania się Listerii w zakładzie mięsnym, a także sposoby eliminacji tej trudnej do zwalczenia bakterii, były pierwszymi z cyklu szkoleń organizowanych przez SRW RP oraz dr Jacka Kucharskiego. To pierwsze spotkanie na platformie Zoom zebrało pozytywne recenzje jego uczestników. Kolejny panel poświęcony będzie zwalczaniu Salmonelli. WIĘCEJ NA STRONACH 8-11 WIELKANOC Z MIĘSNĄ TRADYCJĄ To już drugie takie ŚwiętaWielkanocne, które przyjdzie nam spędzić w atmosferze lockdownu, spowodowanego przez korona- wirusa. Obostrzenia, wynikające z pandemii COVID-19, zmusiływszystkich do zmiany stylu życia i pracy. Choć koronawirus unie- możliwił realizację dorocznego programu promocji SRWRP „Wielkanoc –Mięsne Święta – Polska tradycja”, to przecież pozostaje nadzieja, że spotkamy się w rodzinnym gronie przy stole bogatym tradycją, smakiem i różnorodnością mięsnych specjałów… Problemom branży mięsnej, których tłem jest między innymi koronawirus, poświęcamy to wydanie Bilansu Dodatniego.

RkJQdWJsaXNoZXIy MjM4OTk5