FOSS tworzy kompleksowe rozwiązania w zakresie weryfikacji i poprawy jakości produktów spożywczych, od surowca do gotowego wyrobu. Dzięki naszym urządzeniom analitycznym pomiary przeistaczają się w proces zarządzania informacjami, który umożliwia przedsiębiorstwom prowadzenie inteligentnej produkcji w oparciu o dane, co ma prowadzić do wyższej wydajności.
Analiza mięsa przybiera różne formy, od analiz NIR w laboratorium, przez analizy referencyjne, po analizy rentgenowskie w linii produkcyjnej. Solidne przyrządy przeznaczone do badania tłuszczu bezpośrednio na linii produkcyjnej mięsa stają się coraz bardziej istotne dla zapewnienia rentowności linii, zaś laboratoryjne rozwiązania NIR zapewniają nowy poziom dokładności i wyrafinowania w pomiarze wielu parametrów jakości, aby spełnić wymagania dotyczące etykietowania i preferencje konsumentów.
Analizator FoodScan™ 2 to "złoty standard" w dziedzinie analizy mięsa. Stosowany jest we wszystkich typach zakładów przetwórstwa mięsa na całym świecie. Jest to wszechstronny analizator o wielu zastosowaniach: kontrola dostaw surowca, kontrola procesu produkcyjnego na liniach, badanie gotowych produktów, itp. Rodzaje próbek: Dowolne mielone lub homogenizowane próbki mięsa. Parametry i funkcje: Tłuszcz, wilgotność, białko, kolagen, sól, popiół, nasycone kwasy tłuszczone, węglowodany, wartość energetyczna, aktywność wody, błonnik, cukry itp. Pomiar barwy (format CIE L*a*b) oraz standaryzacja partii.
Analizator MeatMaster™ II pracujący w oparciu o technologię promieniowania rentgenowskiego dostarcza wyniki pomiaru w czasie rzeczywistym i skanuje 100% mięsa znajdującego się na przenośniku. Nadaje się do skanowania wszystkich rodzajów mięsa surowego. Dostępna jest również opcja automatycznej standaryzacji partii. Analizator MeatMaster II to optymalne rozwiązanie dla średnich i dużych zakładów produkujących mięso surowe lub produkty mięsne. MeatMaster II oferuje imponującą dokładność pomiaru. Rodzaje próbek: Wszystkie rodzaje mięsa surowego, w postaci schłodzonej lub zamrożonej. Mięso w pojemnikach lub luzem na taśmie. Parametry: Oznaczanie zawartości tłuszczu, masy i wykrywanie ciał obcych (metal, kości)
Analizator MeatMaster™ Flex to rozwiązanie typu in-line zaprojektowane do umieszczenia bezpośrednio za wilkiem. Jego wyjątkowa mobilność ułatwia integrację w dowolnym zakładzie produkcyjnym, a zaawansowany system skanowania rentgenowskiego bada 100% mięsa, zapewniając wiodącą w branży dokładność. Typy próbek: Wszystkie rodzaje mięsa surowego, w postaci zmielonej, schłodzonej lub zamrożonej. Parametry: Tłuszcz, wilgotność, białko, masa wykrywanie ciał obcych (metal, kości).
FOSS Polska Sp. z o.o.
Ul. Osmańska 14
02-823 Warszawa
Polska
+48 22 441 55 00
Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej |
|
---|---|
ul. Miodowa 14 00-246 Warszawa |
|
+48 22 6350184 507-130-369 |
|
biuro@srw.org.pl |